Hitro in bolano dobro

Hitro in bolano dobro

To je recept za tiste trenutke, ko pridete domov naveličani dneva in je vse, kar potrebujete, nekaj kar vas bo spravilo v dobro voljo. V našem primeru je predpogoj, da ste mesojedec. Tokrat si bomo privoščili klasični beef sandwich, ali po domače sendvič z govedino.

Za 4 osebe potrebujemo:

1 francosko štruco

2 srednje velika goveja zrezka (rozbif, mlado goveje stegno ali kaj podobnega) ca. 400 g – moja zrezka sta bila debela približno 1 cm

1 veliko čebulo

gorčico

70 g rjavega sladkorja

125 ml rdečega vinskega kisa

4 rezine popečene slanine

20 g masla

solato

rukolo

sol/poper

V ponev damo kocko masla in rjav sladkor. Ko se maslo raztopi, dodamo na kolobarje narezano čebulo in kuhamo na srednjem ognju 5 minut. Nato dodamo kis, pokrijemo posodo s pokrovom ali aluminijasto folijo in na nizkem ognju kuhamo 35 minut. Med tem časom pripravimo meso. Če meso ni enake debeline, ga rahlo potolčemo. Solimo in popramo. Ponev damo na močan ogenj. Ko se nam zdi, da je ponev že precej segreta, dodamo malo oljčnega olja. Če se olje začne kaditi, je ponev pripravljena. Nanjo damo meso in ga na vsaki strani pečemo 2 minuti in pol.

Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz ponve in pustimo počivati vsaj še 3 minute. Nato ga narežemo na rezine.

Narežemo francosko štruco. Vsak kos namažemo z gorčico, nanjo damo rukolo, nato meso, čebulo, slanino in na koncu svežo solato.

Če želite, da je meso bolj zapečeno, ga pecite dlje časa. Vsekakor ne priporočam dlje kot 3 minute na vsaki strani.

Po želji lahko v sendvič dodate rezino sira, paradižnik ali kako drugo zelenjavo. Meni se je zdela gornja kombinacija že precej ubijalsko dobra, da dodatki niso bili potrebni. Mogoče kozarec dobrega rdečega vina.

Do naslednjič…dober tek.