Cheesecake z jabolki

2-3 jabolka

60 g sladkorja

Cimet v prahu (po okusu)

6 g limoninega soka

90 g piškotov

35 g stopljenega masla

10 g lističev želatine

800 g kremnega sira

90 g sladkorja

4 vanilinega ekstrakta

10 g limoninega soka

300 g na pol stepene sladke smetane

3 jabolka

200 g breskovega soka

15 g želatine

Okrogel pečak dimenzije približno 23 cm

Piškote zmeljite v mikserju in jim dodajte stopljeno maso. Maso položite na dno pekača in dajte v hladilnik za 30 minut. 

Jabolka olupite in narežite na kocke. Dajte jih v kozico s sladkorjem, cimetom in limoninim sokom in kuhajte toliko časa, da postanejo nekoliko mehke, vendar se ne smejo razkuhati. Še vedno morajo vsaj malo hrustati. Jabolka malo ohladimo in jih damo v pekač, da oblikujemo disk premera približno 16 cm (torej nekoliko manj od glavnega pekača). Tak disk damo v zmrzovalnik za 2 uri. 

V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor, vanilijo, limonin sok in na pol stepeno sladko smetano. Želatino najprej par minut namakajte v hladni vodi, jo dobro odcedite in nato v ločeni posodici segrevate v mikrovalovni pečici približno 30 sekund oziroma dokler se ne stopi, če mikrovalovke nimate. Želatino dodajte sirni mešanici. 

Najprej par žlic sirne mešanice damo na dno iz piškotov in nanjo položimo zamrznjena jabolka. Vse skupaj prekrijemo z ostalo sirno mešanico in damo v hladilnik za 2 uri. 

Med tem časom vzamemo tri jabolka in jih narežemo na tanke rezine, katere odlagamo v posodo z vodo in limoninim sokom, da ne potemnijo. Posodo nato damo v mikrovalovno pečico za približno 6 minut, da se nekoliko zmehčajo. 

Tako oblikovane rezine porazporedimo na vrh sirne mešanice, ki smo jo vzeli iz hladilnika. 

Posebej rahlo segrejemo breskov sok in mu dodamo želatino, ki smo jo ravno tako predhodno namočili in segreli. Mešanico soka in želatine prelijemo čez jabolka in pustimo vsaj 2 uri v hladilniku, da se strdi. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s