Domači “udon” rezanci s piščancem

Vem, da to niso pravi udon rezanci, saj že oblika ni pravilna. Pravi udon rezanci so dosti pravilnejše in na splošno lepše oblike. So pa prave sestavine in če imate radi testenine in si želite “pašto” brez jajc, potem kar pogumno.

Sestavine za 4 osebe:
300 g navadne moke
150 g vode
2 g soli

Opomba: če bi radi količine povečali, sledite razmerju 100% moke, 50% vode, 2% soli

Omaka:
500 g piščančjih beder
1 korenček
pol manjše gomoljne zelene
1 por
1 rdeča paprika
Navadna sojina omaka
Gosta sojina omaka
2 stroka česna
ingver v prahu
navadno olje

Vodo in sol zmešate, dokler se sol ne popolnoma raztopi. Nato vodo dodajte moki in hitro zamesite. Testo dajte v hladilnik (po možnosti čez noč ali vsaj pol ure).

Ko je testo počivalo, ga razvaljajte nadebelino približno 4-6 mm. Tako razvaljano testo zložite v plasti (približno tako, kot če bi zlagali kuhinjsko krpo) in narežete na rezance.

V mojem konkretnem receptu sem uporabil, kar sem imel doma. To so bila piščančja bedra (približno 500 g), korenček, gomolja zelena, por in rdeča podolgovata paprika.

Poleg tega sem imel doma še navadno sojino omako in temno sojino omako, ki je bistveno bolj gosta in tudi bolj sladka.

Naprej bedrom odstranimo kosti in meso mariniramo v treh žlicah navadne sojine omake in eni žlici temne sojine omake. Dodamo nasekljan česen in malo ingverja v prahu. Če katere od navedenih sestavin doma nimate, jih lahko izpustite.

Meso pustite v marinadi približno pol ure.

Med tem časom narežite korenček in zeleno ter ju dajte v krop in kuhajte, dokler nista mehka, vendar ne razkuhana. Vseeno je boljše, da ostane nekaj občutka pod zobom.

Narežite še papriko in por.

V večjo ponev ali vok dajte malo olja in marinirano meso lepo zlato rjavo popecite (meso mora biti pečeno do konca, ker gre za perutnino). Odstranite meso iz posode in vanjo dajte dva decilitra vode, rezance in še malo sojine omake (navadne ali temne). Ko voda izhlapi, še enkrat dodajte isto količino vode. Dodajte meso, zelenjavo (brez paprike in pora) in še par minut pražite. Na koncu dodajte še por in papriko in še približno tri minute pražite.

Vse skupaj poskusite in če se vam zdi, da manjka malo slanosti, dodajte sol ali še več sojine omake.

To je to, vse skupaj je bistveno bolj enostavno, kot se sliši. Najboljša stvar pri tem receptu pa je, da lahko sestavine po želji nadomestite s čimer koli. Rezancem se dobro poda tudi svinjina, lahko pa jih naredite tudi povsem brez mesa. Posebnost teh rezancev je, da ostanejo skoraj povsem beli (preden jim dodate omako) in da so debelejši, kar meni osebni zelo ustreza, sploh če je omaga malo bolj konkretna.

Dober tek.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s