Pašta, klobasa, paradižnik, brokoli in bazilika

Za 4 osebe:

Testenine:

300 g ostre moke

3 jajca

Moko in jajca zgnetemo v prožno testo in ga zavijemo v plastično folijo ter pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure. Nato testo razvaljamo in narežemo na rezance ali uporabimo za to primerno napravo.

Omaka:

4 manjše pečenice

10-15 češnjevih paradižnikov

1 brokoli (manjše velikosti)

sveža bazilika

2 rumenjaka

svež ali suh peperoncino

parmezan

sol/poper

Pečenice damo iz ovoja in v ponev ter jih začnemo peči. Med peko jih s kuhalnico počasi drobimo na manjše koščke. Med tem časom v slanem kropu 1-2 minuti blanširamo brokoli, ki smo ga predhodno razrezali na manjše kose. Nato blanširan brokoli damo v ledeno ali zelo hladno vodo, da prekinemo kuhanje.

Ko je meso klobas lepo zlato rjavo zapečeno, dodamo na polovico narezane češnjeve paradižnike in jih popečemo. Solimo in popramo. Dodamo še svež ali sušen peperoncino (če vam rahlo pikanten okus ni všeč, peperoncino izpustite).

Zavremo vodo za testenine in jo solimo. Ko voda zavre, dodamo sveže testenine in jih kuhamo, dokler niso kuhane al dente (čas kuhanja je odvisen od debeline testenin, vendar običajno kuhanje traja par minut).

Kuhane testenine damo v ponev z omako, potresemo s sveže sesekljano baziliko, dodamo parmezan in dva rumenjaka, ki ju zmešamo s testeninami tik preden jih postrežemo.

One Comment

Comments are closed.